Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger?

Proficiat! Wat heerlijk dat je dat wonder van leven te scheppen mag beleven. Dan is het meteen van bij de start eigenlijk ook cruciaal om voldoende gas terug te nemen en genoeg tijd te nemen voor jezelf en dat kleine ontvankelijke wondertje waar je fulltime al je energie voor kan gebruiken.

Zwangerschapsyoga is een heilzame en verantwoorde manier om te bewegen en te ontspannen en je bovendien vol vertrouwen voor te bereiden samen met je kleintje op de bevalling. Omdat een zwangerschap veel vraagt van je lichaam vóór, tijdens en na de bevalling, willen we jou via yoga-methodieken aanleren om je zwangere lichaam maximaal te ondersteunen bij haar indrukwekkende taak leven te scheppen.

We focussen in deze prenatale yoga op het contact met je baby’tje, stressvermindering (wat de neurologische ontwikkeling van je baby bevordert), lichamelijke versterking (zodat je energiepotje goed aangevuld wordt ter voorbereiding op de komst van de baby) en voorbereiding op de arbeid en de bevalling zelf. We leren je luisteren naar je eigen lichaam en naar je baby en versterken de band tussen jou en je baby. We verhogen je beweeglijkheid zonder je fysisch te belasten en bereiden je zowel mentaal als fysisch optimaal voor op jullie grote moment.

Zo loodst deze lessenreeks je door een mix van energie-opbouwende, herstellende en ontspannende houdingen die je samen en in intens contact met je baby samen kan doorleven. Kortom… een heerlijke ontspannende mama-baby-tijd.

Voor wie? 

Voor zwangere mama’s vanaf het prille begin van de zwangerschap (zonder complicaties) tot aan de bevalling

Wat? 

5-delige lessenreeks waarbij we alles inzetten op ontspanning en beweging in de ruimste zin van het woord. De eerste 3 lessen ligt de klemtoon op een goede energiedoorstroming en ontspanning op maat van jouw zwangerschap en nemen we een duikje in houdingen die je kunnen helpen bij mogelijke zwangerschapskwaaltjes. De vierde les nemen we een duikje in het scenario van de weeën en de vijfde en laatste les staat geheel in het teken van het geboorteverhaal. 

Indien gewenst kan er nadien nog een vervolgreeks aan gebreid worden, afhankelijk van hoe ver de zwangerschap reeds gevorderd is. 

Een 6de les van een drietal uurtjes samen met de partner is optioneel en wordt besproken in de loop van de reeks. Dit kan in groep, of in privéles.  Hierin gaan we vooral de nadruk leggen op samen genieten van het contact met de baby, leren we een ontspannende massage voor de mama aan. Kortom, samen genieten voor, door en met de baby. (Zie ook ‘Zwangerschapsyoga voor koppels‘)

Blijf in contact.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende yoga-reeksen of over onze andere diensten, laat hieronder uw e-mail adres na.

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by Odevi.