Restorative Yoga

RESTORATIVE YOGA

Op zoek naar een heilzame vorm van beweging?

Restorative yoga is een herstellende en therapeutische yogavorm waarbij het lichaam, de geest en de ziel worden in balans gebracht door middel van ontspannende en verkwikkende houdingen.  

Wie van ons blijft niet ronddwalen in het eeuwige “moeten” en voelt zich soms mentaal en fysiek uitgeput? Als we dit en dat nog gedaan hebben, dan pas zullen we genieten… We laten ons opslokken door de dagdagelijkse beslommeringen: werken, school, boodschappen, de was, het kuisen, koken, de kinderen. We pleasen ons een breuk want we willen toch zo graag voor iedereen goed doen, maar vergeten daarbij maar wat makkelijk onszelf en de noden van ons lichaam en onze geest. Vaak twijfelen we zo aan onszelf dat we onszelf niet meer voldoende liefhebben.We steken onszelf soms teveel weg. En toch willen we zo graag authentiek en bijzonder zijn…

Maar de vraag is: waar is de echtheid in jou? Wanneer volgde je nog eens écht je hart? Wanneer koos je de laatste keer voor jezelf zonder je nadien schuldig te voelen?  Laat de energie spelen en rollen in je hele lichaam. Je HELE lichaam. Kom soms eens uit dat hoofd en richt je aandacht naar je lichaam dat smeekt om aandacht.
Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kan het vervolg zijn dat we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam.

Dit voelen we meer dan ooit als we herstellende zijn van een (langdurige) ziekte of van een  ongeluk of blessure.

Door ontspanning te combineren met  zachte bewegingen stimuleren we de herstellende, vernieuwende capaciteit van het lichaam. Door de zachte benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen door middel van props zoals kussens, dekens, bolsters, yogablokken, ballen en riemen, kunnen we diep ontspannen en bevinden we ons in een positie om energie te verkrijgen in plaats van dat het energie kost.

De aandacht gaat naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen en spanningen af te voeren.

Je (her)ontdekt ruimte van waaruit je weer keuzes kunt maken. Door de opbouwende houdingen kom je weer in harmonie met je natuurlijke lichamelijke ritmes. Leven aan de hand van deze ritmes is de sleutel naar goede gezondheid.

De oefeningen reiken tot diep in ons (parasympathisch) zenuwstelsel. Daardoor kunnen diepe chronische spanningspatronen ontmantelen, je immuunsysteem verbeteren en lichaam en geest terugbrengen naar hun originele staat van balans.

Voor wie? 

Voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en herstel. Voor mensen die herstellen van een (langdurige) ziekte of blessure en mensen die een boost wensen te geven aan hun immuunsysteem of lichamelijke en geestelijke balans willen terugvinden. 

Wat? 

10-delige lessenreeks of afzonderlijke workshops waarbij we alles inzetten op ontspanning en herstel in de ruimste zin van het woord. Deze lesvorm is ook toegankelijk voor zwangere mama’s of mama’s die herstellende zijn van een bevalling. 

Blijf in contact.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende yoga-reeksen of over onze andere diensten, laat hieronder uw e-mail adres na.

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by Odevi.