Kinderyoga / Peuter-&Kleuteryoga

Kinderyoga

KINDERYOGA (6-11 jaar)

Ook onze kinderen hebben het al vrij vroeg in hun leven druk, druk, druk,… Ze ‘moeten’ veel, ze worden verwacht rustig te zijn op de meest onmogelijke momenten terwijl de wereld hen overspoelt met prikkels, indrukken, ervaringen,… Ze combineren school en huiswerk met het hollen van activiteit naar activiteit. En ze lijken hier in wezen allemaal heel goed mee om te kunnen want de onvoorstelbare wendbaarheid en veerkracht van kinderen lijkt eindeloos in vergelijking met die van ons als volwassene. Maar toch moeten ook kinderen af en toe de pauzeknop eens kunnen indrukken en tot rust kunnen komen. Dit bewust stilvallen op jonge leeftijd aanleren, maakt van hen later een pak evenwichtigere volwassenen.

Kinderyoga gaat om het flexibel worden in lichaam, hoofd, denken, voelen en doen. We herstellen op een speelse, maar toch ook op een aanwezige en bewustwordende manier het natuurlijke contact van jouw kind met de buitenwereld, met anderen maar ook met zichzelf. We bouwen kracht op, zoeken ons zwaartepunt, onze balans en ons evenwicht. We ontdekken onze kracht en concentratie en tasten de eigen grenzen en die van de anderen af om die te “stretchen”, maar ook om die te leren respecteren. We bouwen zelfvertrouwen en zelfkennis op en leren anderen beter te lezen. En bovenal leren we te genieten van de kleine dingen in het leven.

In deze lessen wisselen we yogahoudingen en ademhalingsoefeningen af met zingen, creëren, verbeelden, dansen, massage en spelen. Op die manier wordt elke yogales een mix van actie en stilvallen, ontladen en opladen, ontspannen en loslaten.

Voor wie?  Kinderen van 6 tem 11 jaar

Wat? 

10-delige lessenreeks thematisch opgebouwd rond topics die aansluiten op de belevingswereld en ervaringen van jouw kind. We leren asana’s, ademhalingstechnieken, flows en relaxatie en overgieten dit met een kleurrijke portie creativiteit, filosofie, groepsgeest en zelfbewustzijn.

PEUTER- & KLEUTERyoga

PEUTER- & KLEUTERYOGA (3-6 jaar)

Peuters en kleuters ontdekken de wereld als in een denderende rollercoaster. We zijn ons als volwassene niet altijd bewust van hoeveel prikkels een kind op jonge leeftijd al te verwerken krijgt en aan welke onvoorstelbare snelheid zij nieuwe dingen leren en veranderen. Ze ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Maar naast de vele inspanningen en prikkels hebben ze ook ontspanning en rust nodig.

In deze yogareeks speciaal voor kleuters en peuters, komt je kind meer in contact met zichzelf en de innerlijke wereld en leert het eigen lichaam gebruiken op een creatieve en tegelijk grappige manier. We werken aan een goede lichaamshouding, motorische vaardigheden, een goede weerstand en de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop. En bovenal…. maken we gewoon een hoop plezier!

Voor wie?  Kinderen van 3 tot 6 jaar

Wat? 

Een 10-delige lessenreeks waar we elke keer in een spannend yoga-verhaal duiken vol avonturen en uitdagingen op maat van jouw kind.

Blijf in contact.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende yoga-reeksen of over onze andere diensten, laat hieronder uw e-mail adres na.

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by Odevi.